Projekat „Amerikano – mali podsticaj za buđenje“

Dragi čitaoci,

Projekat „Amerikano – mali podsticaj za buđenje“ predstavlja sintezu napora naše organizacije usmerenih u pravcu informisanja domaće javnosti o prilikama u Sjedinjenim Državama, kao i ka upoznavanju sa istorijatom i ključnim događajima u srpsko-američkim odnosima.

Više od jedne decenije intenzivno pratimo američke izbore, istražujemo 140 godina dugu istoriju odnosa Srbije i SAD, organizujemo seminare, obuke, i panel diskusije, sprovodimo istraživanja javnog mnjenja i asistiramo u stasavanju novih generacija amerikanista.

Najnoviji proizvod iz CDDRI radionice je pomenuti projekat Amerikano, koji će tokom narednih 18 meseci obuhvatiti niz panel diskusija, podkasta, i Op-edova, dodelu istraživačkih grantova i dinamičan rad na portalu koji ste upravo posetili.

Portal americano.rs ponudiće vam najznačajnije vesti o zbivanjima preko okeana, zanimljive poglede i analize naših eksperata i zaboravljene momente iz istorijata srpsko-američkih odnosa. Verujemo da će americano brzo postati vaša prva adresa informisanja o svemu vezanom za Ameriku.

Vaš Americano tim