Sumirajući utiske američkih izbora za Kongres, Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative (CDDRI) zajedno sa Centrom za studije SAD Fakulteta političkih nauka i Evropskim studentskim forumom u utorak, 22. novembra 2022. godine, u 15 časova, organizuju tribinu na temu ,,Amerika na putu ka 2024. godini”.

Šta nam rezultati nedavno održanih izbora govore o šansama demokrata i republikanaca na predsedničkim izborima 2024. godinu? Da li predstoji žestok okršaj Trampa i De Santisa u borbi za republikansku nominaciju? Ima li predsednik Bajden kapaciteta za još jedan mandat u Beloj kući? Kakvu će ulogu u međunarodnoj politici imati Sjedinjene Države u naredne dve godine? Kakvom globalnom poretku danas teže američki lideri? Koliko će republikanska većina u Predstavničkom domu moći da ograniči i usmeri delovanje Bajdenove administracije u naredne dve godine?

Ovo su samo neka od pitanja na koja će odgovor nastojati da daju:

Prof. dr Dragan R. Simić;
Doc. dr Stevan Nedeljković;
Doc. dr Nikola Jović.

Tribina će biti održana na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu (Slušaonica 1).


Tribina je deo projekta „Amerikano – mali podsticaj za buđenje“ koji Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative sprovodi uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji.