Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristoferom Hilom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ministar Vučević je istakao da Republika Srbija i Sjedinjene Američke Države imaju uzlazni trend bilateralnih odnosa, a njihov tradicionalno najplodotvorniji deo je saradnja u oblasti odbrane. On je naglasio da visoko vrednujemo dosadašnju saradnju u oblasti zajedničkih vojnih vežbi i obuka, kao i donacije američke strane za sistem odbrane Republike Srbije.

,,Republika Srbija nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i neprestano radi na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa dugoročnim strateškim opredeljenjem Republike Srbije da zadrži status vojno neutralne države”, rekao je Vučević.

Kako je novoizabrani ministar odbrane ocenio, Srbija ,,odgovorno i primereno jača sopstvene odbrambene kapacitete, pri čemu najviše rukovodstvo Republike Srbije pruža maksimalnu podršku opremanju, modernizaciji i unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije”.

Ambasador Kristofer Hil izrazio je nadu da će Srbija i Sjedinjene Države u narednom periodu podići saradnju na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa, zaključuje se u saopštenju.

IZVOR FOTOGRAFIJE:Ministarstvo odbrane Republike Srbije