Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom, sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i aktuelnim geopolitičkim pitanjima.

Vučić je istakao da je Srbija posvećena jačanju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Državama, kao i otvaranju novih oblasti saradnje u kojima postoje veliki, ali nedovoljno iskorišćeni potencijali.

U tom kontekstu, kako je navedeno iz kabineta predsednika, Vučić je sa ambasadorom Hilom razgovarao o predstojećoj poseti Njujorku povodom Generalne debate 77. zasedanja Skupštine Ujedinjenih nacije i brojnim sastancima koje će tom prilikom imati sa visokim zvaničnicima američke administracije.

Pored toga, govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, predsednik je naglasio da očekuje podršku Sjedinjenih Država u svim naporima Srbije usmerenim na nastavak dijaloga sa Prištinom.

,,Razgovor je jedini pravi put za rešavanje svih otvorenih pitanja, kao i za postizanje održivog dogovora’’, rekao je Vučić, dodajući da je Srbija usmerena ka očuvanju mira i stabilnosti u regionu, preneto je u saopštenju.

,,Naša zemlja se svojom doslednom i ozbiljnom politikom pozicionirala kao pouzdan i odgovoran partner, posvećen političkom dijalogu i daljem razvoju regionalnih odnosa u svim oblastima’’, ocenio je predsednik Srbije.

Ambasador Hil je istakao da će Sjedinjene Američke Države sa partnerima iz Evropske unije nastaviti da se zalažu za dijalog koji će doneti konkretne rezultate i ponovio američku podršku evropskim integracijama Srbije i država regiona, zaključuje se u saopštenju.

IZVOR FOTOGRAFIJE:Instagram/Buducnostsrbijeav